Actueel

Cases

Zandsuppletie Prins Hendrikzanddijk Texel

Een gebied ten grootte van 400 voetbalvelden vliegen in een dag! Een erg uitdagende klus die wij uitvoeren voor Jan de Nul op de Prins Hendrikzanddijk op Texel.
Dit is een omvangrijk project waar meerdere malen per jaar een hoogtemeting door ons uitgevoerd wordt.

Jan de Nul heeft in 2017 de Zandsuppletie van de Prins Hendrikzanddijk aangenomen. Een erg omvangrijk project waar zowel waterveiligheid als natuurontwikkeling centraal staat. Aan de buitenzijde van de dijk heeft Jan de Nul een duinlichaam gecreëerd en is er zogenoemd ‘helmgras’ gepland.

Eyefly is gevraagd om een hoogtemeting en een telling van het helmgras te verzorgen. Het gebied ter grootte van 200 hectare diende in één dag gevlogen te worden om een zo goed mogelijke meting te leveren. Daarnaast dienden de vluchten uitgevoerd te worden tijdens laagwater voor een zo volledig mogelijke beeld.

Eyefly heeft tot op heden 4 metingen met succes mogen uitvoeren. Als eindproduct werd een hoogtegrid geleverd met punten elke 50 centimeter. Naast het vliegen was de uitdaging om eventuele vegetatie te compenseren. Er stond veel helmgras waardoor de hoogtemeting in de eerste instantie niet betrouwbaar was. Met zelf ontwikkelde tools heeft Eyefly de vegetatiehoogte automatisch
vereffend.

Er zijn circa 2 miljoen helmgras planten geplant. Bij oplevering dient Jan de Nul aan te tonen dat zij aan deze verplichting hebben voldaan. Eyefly heeft op basis van een hoge resolutie plattegrond en speciale software de telling automatisch verzorgd. De nauwkeurigheid van de telling bedroeg circa 95 procent.

 

Contact met Projectleider
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly