Cases

Visuele inspectie Installatie

Ten behoeve van een aankomende stop van een installatie moest er een volledige inspectie plaats gaan vinden. Onder het motto van; De informatie compleet inwinnen en terugbrengen naar hetgeen wat de opdrachtgever wil zien heeft Eyefly de gehele installatie voor Dronequest in beeld gebracht.

 

Door strenge ATEX richtlijnen moest een geavanceerd flight-plan en een zorgvuldige risico analyse gemaakt worden. Praktisch de gehele installatie was een ATEX zone waardoor er niet boven of dichtbij de installatie gevlogen kon worden. Er is daarom gekozen om op een veilige afstand van 60 meter van de installatie te vliegen met een 100 Megapixel camera. Op een afstand van 60 meter werd er nog steeds een resolutie op de installatie behaalt van 2 millimeter per pixel.

Om de veiligheid te waarborgen en te garanderen zijn zorgvuldige TRA’s (Taak Risico Analyses) opgemaakt. Hierbij zijn de risico’s en maatregelen duidelijk in kaart gebracht. Door geavanceerde flight planning software is er een zogenoemd ‘Geofence’ gemaakt van de ATEX zones. Door het gebruik van een Geofence komt de drone nooit in de betreffende ATEX zones. Tevens werd er gebruik gemaakt van een RTK verbinding om eventuele verstoringen met betrekking tot het GPS signaal te voorkomen.

Als eindproduct is een 3D puntenwolk aangeleverd met een programma waarmee alle foto’s herleid konden worden.
Dit betekent dat de inspectie op kantoor plaats kan vinden en dat er vanuit een 3D omgeving een POI’s (Point Of Interest) aangeklikt kan worden en dat alle foto’s waarop de POI zichtbaar is naar voren gehaald worden.

Op deze manier zijn alle foto’s herleidbaar en kan de inspectie sneller en efficiënter uitgevoerd worden.

 

Neem contact op
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly