Cases

Visualisatie Zonnepark Bloemendaal

Met Eyefly haar nieuwste software kan eenvoudig en snel een 3D rendering gemaakt worden. Door het gebruiken van een mesh hoeft niet het gehele gebied ‘gemodeleerd’ te worden. Dit is veel minder arbeidsintensief en goedkoper. Het eindproduct is een visualisatie om shareholders te overtuigen.

Op een parkeerterrein in Bloemendaal wordt mogelijk een zonnepark gerealiseerd. Onze opdrachtgever dient onder andere de gemeente en provincie te overtuigen van dit initiatief. Eyefly werd gevraagd om de gehele situatie in te meten en te visualiseren.

Door het maken van honderden foto’s en deze aan elkaar te rekenen, is een 3D puntenwolk en 3D mesh gegenereerd. De 3D puntenwolk is gebruikt om een DTM (digitaal terrein model) uit te werken. In het DTM zijn alle verhardingen, hoogtes en andere relevante informatie uitgewerkt tot een 3D AutoCAD tekening. Dit DTM is gebruikt om van de huidige situatie een 3D ontwerp te maken.

Vervolgens heeft de opdrachtgever een 3D model van het nieuwe zonnepark aangeleverd.. Dit 3D zonnepark is daarna samengevoegd
met het model van de huidige situatie.

Door een dergelijke visualisatie kunnen eventuele shareholders/omwonenden de uiteindelijke situatie bekijken en om een gevoel te krijgen van de impact. Door tevens op ooghoogte de situatie te bekijken kan men zien dat de zonnepanelen het zicht naar de zee niet ontnemen.

Een prachtige en relatief goedkope manier om een zonnepark te engineeren en te visualiseren. Onderstaand kunt u een voorbeeld vinden:

Neem contact op
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly