Cases

Uitgelicht: 100 megapixel camera

Efficiënt & de hoogste kwaliteit

Eyefly 100MP camera uitgelicht

Al ruim zes jaar werken we met een 100 megapixel camera van Phase One. Deze professionele camera in combinatie met onze expertise zorgt voor het beste eindproduct. Lees hieronder meer over de voordelen van deze camera en wat dit voor jouw project kan betekenen.

Eyefly groter gebied in kaart in minder tijd met de 100 megapixel camera

Een groter gebied in kaart in minder tijd

Op bovenstaande afbeelding is te zien hoe groot het gebied is dat wordt vastgelegd met een 20, 45 en 100 megapixel camera. Hierop is te zien dat een 100 megapixel camera een aanzienlijk groter gebied in één keer vastlegt. Hierdoor werken wij efficiënter: er zijn minder foto’s nodig om een groter gebied in kaart te brengen en het vliegen kost dus minder tijd.

Vergeleken met de meest gebruikte 20 megapixel camera’s winnen wij gemiddeld 6 keer zoveel oppervlakte in en dit in dezelfde vliegtijd. Doordat we een groter gebied in één keer vastleggen betekent dit ook dat we efficiënter kunnen verwerken” – Remco Kootstra, bedrijfsleider. 

Eyefly detailniveau 100 megapixel camera

De kleinste details met de hoogste kwaliteit

Wij leveren data van de hoogste kwaliteit. Hierdoor is het is mogelijk om op 0,5 millimeter nauwkeurig in te zoomen op een foto. De kleinste details zijn hierdoor zichtbaar. 

Ondanks dat ver inzoomen op de foto mogelijk is, vliegen we altijd op een veilige afstand van het object.” – Remco Kootstra, bedrijfsleider.

Alles voor het gewenste eindproduct

Foto’s van hoge kwaliteit zorgen voor producten van hoge kwaliteit. Bij ieder project bepalen we hoe we de foto’s gaan inwinnen en met welke resolutie. Op deze manier kunnen we uiteindelijk het gewenste product leveren.

Een 3D-puntenwolk is vaak de basis voor onze eindproducten. Het detailniveau van de puntenwolk dient te passen bij de producten die worden gerealiseerd. Op onderstaande afbeelding is het verschil in type camera, resolutie en het detailniveau van de puntenwolken te zien.

Eyefly 100MP camera eindproduct

Meer diepte en details door dynamisch bereik

We kunnen niet altijd in de meest optimale weersomstandigheden vliegen. Als het donker is, maar ook als er veel zon is kan er schaduw in de foto ontstaan. Hierdoor zijn details minder goed zichtbaar. 

Onze camera heeft een hoog dynamisch bereik. Dit betekent dat we met onze software de schaduwen en donkere foto’s kunnen bewerken. De foto krijgt zo meer diepte en details zijn beter zichtbaar. Op onderstaande afbeelding is het eindresultaat van een een foto met én zonder dynamisch bereik te zien.

Eyefly dynamisch bereik met de 100 MP camera

Lees hier meer over de projecten uitgevoerd met de 100 megapixel camera.

Neem contact op
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly