Over Eyefly

Over ons

Eyefly richt zich op data-inwinning op een innovatieve manier, namelijk met de drone. Data inwinnen vanuit de lucht combineren wij met onze kennis en ervaring op het gebied van geodesie, slimme berekeningen en dataverwerking. Ons doel? Het zorgen voor slimme oplossingen op ieder vraagstuk van de klant.

Vanaf het begin

Eyefly is ontstaan in 2014 door de vrienden Lammert de Graaf en Remco Kootstra. Het begon als een gezamenlijk hobby, dat toch al snel overging in passie voor het vak. De simpele hobby drone werd omgeruild voor een professionele drone. Waarna de twee vrienden volop aan de slag gingen met wet en regelgeving rondom dit vak. In die tijd was dit allemaal nog in de kinderschoenen, er werd weinig beschreven maar wel veel verwacht vanuit Europa. Na één jaar tijd werd Eyefly – als één van de eersten in Nederland – een officieel gecertificeerd drone bedrijf.

“Vol bewondering en interesse gingen wij ons verdiepen in drone mapping en het inspecteren met de drone. In die tijd was drone mapping een nieuwe ontwikkeling. Waar iedereen veel interesse had in fotografie met drones, vonden wij dat niet spannend genoeg. Wat ik heel erg boeiend vond, was het realiseren van 3D-modellen op basis van fotobeelden. Al vanaf het begin van de ontwikkeling van drone mapping hebben wij onze expertises ontwikkeld, bijgeschaafd, toegepast en verbeterd. Zo waren wij vanaf het begin betrokken.” vertelt Remco enthousiast.

Nauwe samenwerking

Toch ontbrak echte geodetische en landmeetkundige kennis. Zo kwamen we in gesprek met Geomaat, een landmeetkundig-ICT bedrijf die zich richt op innovatie. Jolle Jelle de Vries, directeur van Geomaat wilde haar diensten verbreden met de inzet van drones. Zo is de samenwerking gestart.

Sinds 2016 is Eyefly een Zusterbedrijf van Geomaat. Eyefly opereert volledig zelfstandig maar beide bedrijven maken handig gebruik van elkaars kennis en expertise.

Ons doel

Als rasechte techneuten worden wij enthousiast van innovatieve oplossingen. Wij vinden het belangrijk om mee te denken met de klant en haar wensen. Wat houdt het vraagstuk precies in? Waarom wil de klant dit weten? Ons doel is om voor ieder vraagstuk de beste oplossing te bieden.

De beste oplossing is voor iedere vraag weer anders. Om aan alle vragen te voldoen, gebruiken wij vooruitstrevend en professionele apparatuur en software. Al vanaf het begin gebruiken wij een 100-megapixel camera en hebben wij diverse geavanceerde drones. Daarnaast ontwikkelen wij tools en software die goed aansluiten op onze expertise. Daarnaast is de samenwerking met Geomaat waardevol, zij vullen onze expertise aan waar dat nodig is.

Eyefly team drone mapping drone inspectie