Cases

Nul-opname Sluizen Terneuzen

In opdracht van consortium Sassevaart (BAM Infra , DEME Group en de Belgische bouwonderneming Algemene Aannemingen Van Laere) leverden Eyefly en Geomaat. een nauwkeurige nul-puntenwolk van de zeesluis in Terneuzen. Een uniek product waarbij drone en scan data gecombineerd werden tot één puntenwolk. Met behulp hiervan kon Sassevaart de eventuele conflicten met het nieuwe ontwerp detecteren en oplossen.

Sassevaart heeft bewust voor Geomaat en Eyefly gekozen vanwege de kundigheid en reputatie, maar ook vanwege de extra’s die zij te bieden hebben. De combinatie Geomaat/Eyefly zorgt er voor dat de puntenwolken van het rijdend scannen en de drone gecombineerd kunnen worden.

Dit geeft twee erkende voordelen: Allereerst kan er met behulp van deze drones op plekken data worden verworven, waar geen toegang voor de Streetmapper is. Daarnaast kunnen de luchtfoto’s worden gebruikt om de scandata, afkomstig van de Streetmapper, te verwerken tot een prachtige extra kleurrijke 3D-puntenwolk. Dit was de wens van onze klant, zodat zij de 3D-puntenwolk optimaal konden identificeren. Middels geomaat haar mobile scanner kan de harde topografie zeer punctueel en gedetailleerd ingemeten worden. Bovendien is er de mogelijkheid om tegelijkertijd 360 graden foto’s te nemen, welke via een webviewer aan de opdrachtgever beschikbaar zijn gesteld.

Daarnaast zijn wij instaat door het inzetten van drones de data van de zachte topografie nauwkeurig genoeg in beeld brengen, en is er voor dit project een scherpe orthomosaic foto geleverd. Deze combinatie zorgt voor een snelle, efficiënte en veilige werkwijze, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit. Bovendien levert Geomaat/Eyefly een compleet product; van een plan van aanpak voorafgaand, tot het uitvoeren van een terrestrische meting om zo de 3D-puntenwolk op ligging in XYZ te controleren.

Kortom, Eyefly biedt u samen met Geomaat de unieke uitkomst voor zowel kwantiteit als kwaliteit!

 

» Voor meer informatie over dit project:

Neem contact op
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly