Nieuws

Nieuwe regelgeving, meer mogelijkheden met drones!

De afstandsregels en het vliegen in CTR gebieden met betrekking tot het commercieel inzetten van drones was voor ons als volledige ROC houder tot voor kort een enorme belemmering.

Vorige week hebben wij de ‘Conferentie Drones’ (een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu) bijgewoond waar onder andere een nieuwe regelgeving onder de aandacht werd gebracht. Een mooi signaal vanuit de overheid dat ze het professionele drone gebruik voor met name volledige ROC houders zoals Eyefly willen stimuleren en bevorderen.

Vanaf morgen treed de vernieuwde wet en regelgeving dan ook in! De afstandsregels (aaneengesloten bebouwing, auto(snel)wegen, mensenmassa’s) worden teruggebracht van 150 meter naar 25 meter en er mag gevlogen worden in de buitenste ring (vanaf 5,6 km uit het vliegveldreferentiepunt) van de CTR gebieden bij een aantal luchthavens.

Een prachtige ontwikkeling die het mogelijk maakt voor ons om meer opdrachten uit te kunnen voeren! Er kan gedacht worden aan het uitvoeren van inspecties, invliegen van wegen (vanaf de zijkant), depots en gebieden vlakbij de wegen, etc. Kortom, een groot scala aan extra mogelijkheden!

Wilt u meer lezen over dit besluit, klik dan op deze link.

Neem contact op
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly