Nieuws

Marinus Scherjon – Even voorstellen..

Graag stellen we alle leden van team Eyefly aan je voor. We trappen af met Marinus. Marinus is naast specialist Mobile Mapping bij Geomaat óók dataverwerker bij Eyefly. “Ik houd van diverse werkzaamheden en het innovatieve karakter van Eyefly spreekt mij aan”, zo vertelt hij. Samen met zijn vrouw en twee kinderen woont hij in Kollum. Benieuwd naar zijn hele verhaal? Lees dan vooral verder.

Geomaat en Eyefly, hoe zit dat?

“Ik werk al bij Geomaat sinds de oprichting in 2002”, vertelt Marinus kort maar tevreden. Zo gaat hij verder “Ik ben begonnen als assistent landmeter en nu ben ik specialist Mobile Mapping. Door Remco werd ik gevraagd of ik mijn werkzaamheden voor Geomaat wil combineren met dataverwerking voor Eyefly. Ik ben geïnteresseerd in nieuwe inwintechnieken zoals met de Streetmapper en dus ook met drones. Traditioneel inwinnen blijft wel, maar het inwinnen op andere innovatieve manieren ontwikkelt zich ook steeds verder. En dat vind ik interessant om te volgen. Daarom sprak Remco’s voorstel mij ook meteen aan!”.

Marinus vertelt mij dat zijn werk bij Geomaat veel raakvlakken heeft met wat hij doet voor Eyefly. “De basis is namelijk hetzelfde. Ik werk voor beide bedrijven met puntenwolken, alleen de manier van inwinnen en wat er uiteindelijk opgeleverd wordt, verschilt. Ik vind het een mooie uitdaging en uitbreiding op mijn huidige werk!”.

Wat doe je dan voor Eyefly?

“Mijn werk voor Eyefly is zeer divers: van het tekenen van daken voor zonnepanelen tot het verwerken van volumebepalingen”, legt Marinus uit. “De kern van mijn werk is om van de ingewonnen data informatie te maken. Van mijn Eyefly collega’s krijg ik een puntenwolk met lijnen aangeleverd. Hieruit maak ik het gewenste product voor iedere opdrachtgever en zorg ik ervoor dat alles klopt voordat ik de gegevens verstuur”.

En wat zijn jouw leukste werkzaamheden?

“De werkzaamheden die het meest verschillen van mijn werkzaamheden voor Geomaat, zoals bijvoorbeeld het doen van volumebepalingen. Hier kan ik veel van leren en mij verder in ontwikkelen”.

Wat breng jij mee naar Eyefly?

“Eyefly is natuurlijk een zusterbedrijf van Geomaat dus veel kennis die ik bij Geomaat heb opgedaan pas ik bij Eyefly toe. Bij Geomaat hebben we veel tools voor AutoCAD. Ik leer mijn Eyefly collega’s om hiermee te werken zodat zij deze tools ook toepassen op hun werkprocessen. Hierdoor versnellen we ook hier de werkprocessen!”.

Dan heb je ook zeker veel verantwoordelijkheden?

“Jazeker, mijn verantwoordelijkheid is dat alle data die wij opleveren klopt. In de gegevens die wij aan de opdrachtgever leveren mogen geen fouten zitten. Dus eerst controleer ik de data met een tool en daarna controleer ik de data zelf nog een keer. Als ik dan van een opdrachtgever teruggekoppeld krijg dat hij erg tevreden is, dát geeft mij een voldaan gevoel”.

“Het innovatieve karakter van Eyefly spreekt mij aan, de verschillende drones en camera’s en het uitproberen van nieuwe methodes om zo efficiënt mogelijk data in te winnen en te verwerken, dat vind ik gaaf!”, aldus Marinus.

Marinus Scherjon data verwerker Eyefly
Neem contact op
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly