Cases

Loopbrug Bunnik + tramremise Nieuwegein – provincie Utrecht

In opdracht van Geomaat voeren wij verschillende opdrachten uit voor de provincie Utrecht. Geomaat heeft een raamcontract met de provincie Utrecht en kiest daarbij altijd voor de meest efficiënte inwinmethode. Daarom schakelden ze ons in voor het inwinnen van een loopbrug in Bunnik en een tramremise in Nieuwegein.

Eyefly loopbrug Bunnik Provincie Utrecht
Screenshot 2D Orthomosaic en 3D DTM

Loopbrug – Bunnik

De provincie heeft namelijk een nieuwe bestemming voor de loopbrug, ze willen van de loopbrug een fietsbrug maken. Voor het ontwerp hiervan hebben wij de huidige situatie in kaart gebracht.

Drone-mapping

Met een drone breng je in een korte tijd de hele loopbrug en het gebied daaromheen nauwkeurig in kaart. We hebben voor het vastleggen van de loopbrug gekozen voor een drone omdat hiermee niet alleen de loopbrug maar ook de gehele omliggende situatie zeer gedetailleerd in beeld gebracht wordt. Zo hebben wij de loopbrug, snelweg, de pilaren en de omliggende infrastructuur vastgelegd.

DTM+

Als eerst hebben wij grondslagpunten ingemeten zodat de drone-data exact op X, Y en Z ligt. Daarna hebben wij met de drone de brug en het gebied daaromheen ingewonnen. Deze data hebben wij verwerkt tot een nauwkeurige 3D-puntenwolk. Aan de hand van deze puntenwolk heeft Geomaat een Digitaal Terreinmodel + gerealiseerd.

Eyefly loopburg DTM drone mapping
Screenshot 3D Mesh en 3D DTM

Nieuwe tramremise – Nieuwegein

De tramremise in Nieuwegein is vernieuwd en moest ingewonnen worden om bij te werken in het BGT. Van boven is duidelijk zichtbaar hoe de sporen liggen en hierdoor kunnen mutaties gemakkelijk gesignaleerd worden. Wij hebben de tramremise ingevlogen en een puntenwolk en orthomosaic gegenereerd. Aan de hand van deze gegevens werkt Geomaat de BGT bij en ook maken zij een AutoCAD revisietekening.

Op deze orthomosaicfoto’s kan je zelfs de nummers van de wissels op het spoor zien, ongelooflijk!’– aldus de Informatiemanager van de provincie Utrecht.

Eyefly tramremise Nieuwegein drone mapping
Screenshot 3D Puntenwolk
Eyefly
Screenshot 2D Orthomosaic

Neem contact op
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly