Cases

Inspectie Irbich Viaduct Luxemburg

In Irbich (Luxemburg) wordt door Jan de Nul een groot viaduct gerealiseerd. De pilaren dienen voor de oplevering op scheuren gecontroleerd te worden. Jan de Nul benaderde Eyefly vanwege
haar expertise, het hoge detailniveau en de verschillende software mogelijkheden om de inspectie uit te voeren.

Jan de Nul bouwt in Luxemburg een groot viaduct. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuw bekistingssysteem voor het storten van beton. Om de juiste kwaliteit te waarborgen en scheurvorming te detecteren heeft Eyefly alle pilaren en landhoofden in beeld gebracht met haar 100 Megapixel camera.

Vooraf zijn er op basis van de bouwtekeningen 3D vliegplannen gemaakt. Deze vliegplannen zijn ingeladen in onze flight planning software waardoor de drone deze vlieglijnen automatisch heeft gevlogen. Deze manier van werken zorgt voor de meest efficiënte vliegmethode en een volledige vastlegging van het gehele object.

In totaal zijn er 4000 foto’s gemaakt die aan elkaar zijn gerekend tot een 3D puntenwolk en 3D mesh. De mesh geeft een goed totaalbeeld van het gehele viaduct en er kan tot op de originele fotokwaliteit ingezoomd worden. Het eindproduct is een interactief 3D model waar de opdrachtgever haar inspectie op uit kan voeren.

Naast de 3D mesh is de puntenwolk aangeboden in combinatie met alle gemaakte foto’s via een online platform. In dit online platform kunnen alle individuele foto’s bekeken worden. Tevens kunnen er metingen en annotaties in de viewer aangebracht worden. De resolutie van de foto’s bedraagt 1,4 millimeter per pixel. Scheuren zijn gedetecteerd vanaf deze resolutie.

De meerwaarde van drones is in dit geval dat alle moeilijk toegankelijke locaties goed in beeld gebracht zijn en dat men een goed totaalbeeld heeft van de gehele situatie.

Neem contact op
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly