Cases

Inmeting Marconi en Pionier Kwelderlandschap

In opdracht van Van Den Herik Sliedrecht heeft Eyefly de Pioniers en Marconi kwelder 4 keer ingevlogen. Met de geleverde data werd gekeken of het aangebrachte zand conform het 3D CAD model goed op hoogte gebracht was. Tevens geeft de orthomosaic aan RWS als opdrachtgever een prachtige indruk van de voortgang van het werk.

Van Den Herik stond voor de keuze om het gebied met GPS in te meten of met een drone. Uiteindelijk is er gekozen voor de drone omdat er een vollediger model gegenereerd wordt. Met GPS worden bijvoorbeeld raaien gelopen elke 25 meter. De drone daarentegen meet elke 25 centimeter een punt in XYZ. Het getij speelde daarnaast ook een belangrijke rol. Het snel opkomende water geeft ten eerste weinig tijd om het gehele gebied in te meten maar is daarnaast ook nog eens erg gevaarlijk.

Eyefly heeft het gehele gebied nu 4 keer ingevlogen. Het gehele gebied betreft een oppervlakte van circa 80 hectare en werd in de periode van eb (2 uren voor en na laag water) ingevlogen. De data staat doorgaans de volgende dag klaar zodat Van Den Herik hier meteen mee aan de slag kan.

Alvorens het invliegen werd de quad van Eyefly ingezet om efficiënt de zogenoemde GCP’s (Grondslagpunten) in te meten. Deze punten vormen de basis voor een nauwkeurige verwerking van de data. Met het gebruik van deze GCP’s is de nauwkeurigheid van +/- 2,5 centimeter gewaarborgd.


Afbeelding: Grid DTM (Hoogtemodel)


Afbeelding: 2D Orthomosaic (2D plattegrond)

Neem contact op
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly