Cases

DTM en 3D-visualisatie voor ’s werelds grootste solar carport!

In november zijn Solarfields en MOJO gestart met de bouw van de grootste solar carport ter wereld. Het zonnepark bouwen ze op het parkeerterrein van Lowlands en beslaat een oppervlakte van maar liefst 35 hectare (70 voetbalvelden).

Digitaal Terrein Model

Voorafgaand aan de bouw hebben we het hele terrein ingewonnen met een drone. Door de enorme omvang van het terrein en de aard van het project is de drone de meest efficiënte inwinmethode. 

De ingewonnen data verwerken wij tot een 3D-puntenwolk. Deze puntenwolk vormt de basis voor een Digitaal Terrein Model (DTM). In het DTM zijn de hoogtes van het gehele terrein, de verhardingen en andere relevante zaken uitgewerkt. Op basis van ons DTM is Solarfields aan de slag gegaan met het ontwerp van de solar carport. 

Efficiënt gebruik maken van de ruimte

Solarfields en MOJO maken efficiënt gebruik van de ruimte: het terrein is geschikt voor parkeren en het opwekken van zonne-energie. Door de solar carport staan de auto’s overdekt én levert het parkeerterrein gelijk duurzame energie op! 

In 2021 wordt de solar carport in gebruik genomen. Het park bestaat in totaal uit 90.000 zonnepanelen waarmee jaarlijks zo’n 35.000.000kWh elektriciteit wordt geproduceerd. Dit staat gelijk aan de stroom die 10.000 huishoudens jaarlijks gebruiken of aan 100 festival weekenden.

3D Visualisatie

Na ontvangst van het definitieve ontwerp van Solarfields, maken we van de al ingewonnen data een 3D-visualisatie. Hierbij geldt éénmalig inwinnen voor meervoudig gebruik. Deze 3D-visualisatie is een weergave van hoe de situatie er functioneel uit komt te zien voor de opdrachtgevers en andere geïnteresseerden. Zie hieronder de visualisatie: 

Neem contact op
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly