Expertises

Drone Inspectie

Het uitvoeren van een drone inspectie, daar houdt Eyefly zich dagelijks mee bezig. Met professionele drones voeren wij inspecties uit op alle objecten – of bebouwing – die door hun hoogte of onveilige toegang moeilijk bereikbaar zijn. Ook leggen we objecten veel vollediger vast met een drone inspectie vergeleken met traditionele oplossingen. Hierbij onderscheiden we drie werkgebieden; namelijk de drone inspectie gerelateerd aan vastgoed , kunstwerken in de infrastructuur en zonnepanelen of windparken.

Het uitgangspunt van onze expertise drone inspectie is dat onze klant een oplossing krijgt op haar vraagstuk. Of het nou gaat om het inspecteren van een plat dak voor zonnepanelen, een bruginspectie of juist het vastleggen van de gevel van een monumentaal pand: wij winnen de data in en zorgen voor een waardevol en volledig eindproduct.

Inspecteren met drones kent vele voordelen; namelijk de gemakkelijke toegang tot anders moeilijk bereikbare locaties. Maar ook zijn veiligheid en snelheid belangrijke voordelen van drone inspectie. Bovendien zorgt deze inwinmethode voor een uiterst compleet beeld van het object, welke men later veelvuldig kan gebruiken bij bijvoorbeeld modelleren en ontwerpen. Onze expertise drone inspectie passen we voornamelijk toe in drie werkvelden, namelijk:

Visuele inspectie

Een visuele inspectie doen wij met drones die voorzien zijn van een 45- of 100-megapixel camera. Na de data inwinning doen we een grondige check op de kwaliteit van de data. Pas daarna gaan onze specialisten aan de slag met de verwerking. De kwaliteit van de ingewonnen data is namelijk van groot belang voor een goede drone inspectie. Tijdens de verwerking gebruiken we geavanceerde software om van de data uiteindelijk nuttige en bruikbare informatie te realiseren voor de opdrachtgever. Visuele inspectie passen we toe op een breed scala aan objecten; van viaducten en spoorwegen tot aan hoogspanningsmasten en gebouwen. Op basis van onze visuele inspectie kan de opdrachtgever via een online portaal eventuele schades en andere visueel zichtbare afwijkingen constateren. Dit online portaal toont een 3D-model van de situatie met onderliggend alle fotobeelden met een hoog detailniveau. Deze fotobeelden kan de opdrachtgever dan ook gemakkelijk raadplegen. Meer weten over ons online portaal? Bekijk dan onderstaande video:

Video: Online Portaal Eyefly

Thermografische Inspectie

Een thermografische inspectie is waardevol om objecten te controleren op afwijkingen gerelateerd aan temperatuur. Denk bijvoorbeeld aan het inspecteren van zonnepanelen: wanneer een zonnepaneel warmer of juist kouder is dan normaal, duidt dit op een slechtwerkende of niet werkend zonnepaneel. Eyefly inspecteert binnen één dag grote zonneparken met meer dan 10.000+ zonnepanelen. Maar denk ook aan eventuele lekkage of isolatie problemen, ook voor deze aspecten is een thermografische inspectie nuttig. Lees hier meer over ons product thermografische inspectie.

De drone inspectie – zowel de visuele inspectie als de thermografische inspectie – zetten we in voor drie verschillende werkgebieden. Namelijk in de energietransitie, de infrastructuur en het vastgoed.

Drone inspectie in de energietransitie

Eyefly zorgt voor de inspectie met de drones in de energietransitie. Ondertussen hebben wij al honderden daken en tientallen percelen gemeten met onze drones voor het plaatsen van zonnepanelen. Grote opdrachtgevers in de energietransitie weten ons keer op keer te vinden. Dit vinden wij een groot compliment. Maar ook het inspecteren van windmolens of gehele windmolenparken is wat Eyefly doet.

Inspecteren van infrastructuur (bruginspectie)

Ook in de wereld van de infrastructuur zetten wij onze expertise in, veelal voor het inspecteren van kunstwerken (bruginspectie). Met een drone inspectie leggen wij de huidige situatie van een kunstwerk vast. Hierbij brengen we onderdelen als beton, asfalt, voegovergangen, damwanden en stalenconstructies in beeld.  Hoofdzaak is om de brug met behulp van professionele drones zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Hierbij is een hoog detailniveau van groot belang zodat schades en afwijking zichtbaar zijn op millimeter niveau. Naast de bruginspectie, inspecteren we veel meer infrastructuur: zoals spoor- en snelwegen maar ook kademuren en oevers. Klik op onderstaande afbeeldingen om het enorme detailniveau te ervaren.

Inspecteren van vastgoed

Het inspecteren van vastgoed met de drone is een nauwkeurige en slimme manier om bebouwing in beeld te brengen. Waardevol voor bijvoorbeeld woningcorporaties, het uitvoeren van een meerjarig onderhoudsplan (MJOP) en de NEN2767 conditiemeting van vastgoed. Het voordeel van het inzetten van de drone is dat we ook gemakkelijk de bovenkant van het vastgoed meten. Daken, goten en (hoge) gevels zijn zo snel inzichtelijk. Dit is nuttig voor bijvoorbeeld het beheer van het pand maar ook wanneer er een renovatie of verbouwing plaats gaat vinden. Met onze 100 megapixel camera maken we een 3D-mesh van het gehele pand. Dit is een kleurecht 3D-model van de actuele situatie. De resolutie is circa 1 millimeter per pixel. Dát is haarscherp. Klik op onderstaande afbeeldingen om het enorme detailniveau te ervaren.


Pluspunten

  • alles vastleggen
  • efficiënt (lees: tijd en kostenbesparend)
  • hoge nauwkeurigheid
  • resolutie tot circa 0,5 millimeter per pixel
  • online inspectie portaal

Meest geleverde producten

  • online inspectie portaal
  • 100 megapixel foto’s
  • 3D Mesh
  • thermografische beelden en orthomosaic
  • analyses middels AI (Artificial Intelligence)