Actueel

Nieuws

Vacature: Drone Piloot & Allround Specialist (Noord Nederland)

Algemene informatie vacature
Deze vacature is van toepassing op zowel Geomaat als Eyefly.
Eyefly is het zusterbedrijf van Geomaat gespecialiseerd in het uitvoeren van inspecties en landmeetkundige metingen met het gebruik van drones.

Eyefly is één van de snelst groeiende dronebedrijven in Nederland en zoekt daarom per direct versterking. Vanwege de unieke combinatie Eyefly/Geomaat wordt er gezocht naar een persoon die voor beide bedrijven actief kan zijn. Deze combinatie is erg uniek en zorgt voor veel diversiteit en uitdaging.

Algemene informatie Eyefly
Gestart in 2014 als één van de eerste professionele drone operators in Nederland. Als pionier de drone markt getrotseerd en sindsdien één van de meest toonaangevende, professionele en deskundige drone operators op het gebied van het inwinnen en verwerken van geografische data en het uitvoeren van inspecties.

Eyefly heeft uitgebreide kennis op elk vakgebied waar zij zich op richt. Door middel van verschillende specialisten wordt er een kwalitatief, nauwkeurig en compleet eindproduct gerealiseerd.

Eén van de specialisaties is het inwinnen en verwerken van geografische data. Eyefly levert 2D en 3D modellen die de basis zijn voor volumemetingen, hoogtemetingen, DTM’s (Digitale Terrein Modellen), 3D visualisaties en plattegronden voor bijvoorbeeld projectmanagement en GIS applicaties.

Naast geografische data inwinning specialiseert Eyefly zich in het uitvoeren van inspecties. Er kan gedacht worden aan markten als de petrochemie, offshore, bouwkunde, civiele techniek en installaties. Het vervaardigen en verwerken van de data in zowel RGB als infrarood zijn de mogelijkheden.

Algemene informatie Geomaat
Geomaat is een innovatief, gerenomeerd en snel groeiend GEO-ICT bedrijf. In 2002 zijn we gestart in de wegenbouw. Nu zijn we specialist op het gebied van Geo-Informatie, Infra, Bouw en Mobile Mapping. Dagelijks zijn zo’n 80 vakmensen werkzaam op de meest uiteenlopende en spraakmakende projecten in heel Nederland. Het bedrijf is plat georganiseerd met 4 afdelingen: Geo-Informatie, Infra, Mobile Mapping en Bouw. Iedere afdeling heeft zijn eigen afdelingshoofd waardoor er wordt gewerkt met zeer korte communicatielijnen. Naast de genoemde 4 afdelingen is er ook een Research & Development afdeling waarin een aantal programmeurs dagelijks actief zijn in het maken van diverse productietools. Geomaat is constant in beweging. We stimuleren studie en het doorgroeien binnen het bedrijf.

Functie profiel
Als Drone Piloot & Allround Specialist heb je een functie met veel uitdaging en diversiteit. De ene dag ben je als piloot of observer actief en de andere dag in de dataverwerking voor Eyefly of Geomaat. Dataverwerking is een breed begrip en je zult dan ook voor verschillende afdelingen aan het werk gaan. De werkzaamheden lopen uiteen van het verwerken van landmeetkundige metingen tot het maken en uitwerken van puntenwolken.

Als piloot/observer en allround specialist ben je verantwoordelijk voor
– Het voorbereiden van de vluchten
– Het veilig en verantwoord uitvoeren van vluchten (als piloot of observer)
– De kwaliteit van de data te waarborgen
– Contact met de opdrachtgever
– Verwerking van data (zowel Geomaat als Eyefly)

Als Drone Piloot en Allround Specialist heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en sta je direct in contact met de opdrachtgever. Assertiviteit, zelfstandigheid en het snel maken van beslissingen is dan ook erg belangrijk. Je hebt een diverse rol binnen het bedrijf en zult in aanraking komen met alle projectgerelateerde onderdelen.

Bij Eyefly/Geomaat is er voldoende ruimte voor eigen initiatieven en ideeën en kun je ook gebruik maken van de vele kennis. Innovatie en vernieuwing staan hoog in het vaandel.

Ervaring met drones en in bezit zijn van een Drone brevet (RPA-L) is een pre.

Functie eisen
– Minimaal MBO werk- en denkniveau
– In het bezit van een RPA-L (een pre)
– Woonachtig in Noord Nederland
– Uitgebreide kennis van drones en fotogrammetrie (een pre)
– Computervaardig en ervaring met AutoCAD
– VCA diploma

Belangrijkste competenties
– Zelfstandigheid
– Probleemoplossend vermogen
– Vakkundigheid
– Plannen en organiseren
– Initiatief
– Assertiviteit
– Leergierig

Wij bieden
– Full-time dienstverband
– Afwisselende baan in no-nonsense werkomgeving
– Een werkomgeving waarin voldoende ruimte is voor initiatief en innovatie
– Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Contact met Projectleider
Remco Kootstra

Bedrijfsleider en projectleider

Tel: +31 (0)6 5799 4595
 remco.kootstra@eyefly.nl

 • “Veiliger, efficiënter en sneller”

  Eyefly

 • “Hoge verwachtingen? Wij maken ze waar”

  Eyefly

 • “Moeilijk bereikbare gebieden? Wij zien geen barrières”

  Eyefly

 • “Niet alleen het inwinnen van data, maar ook de professionele bewerking”

  Eyefly